Versterkers

Een versterker is een elektronische schakeling die tot taak heeft het vermogen van een elektrisch signaal te versterken. Het uitgangssignaal dat de versterker produceert is qua vorm gelijk aan het ingangssignaal. Het ingaande vermogen en het uitgaande vermogen van een transformator is nagenoeg hetzelfde, een transformator is dus geen versterker.

Als iemand bijvoorbeeld in een microfoon praat, dan 'levert' die microfoon een signaal met lage spanning en lage stroom, een vermogen van een fractie van een microwatt, om dat signaal duidelijk uit meerdere luidsprekers in bijvoorbeeld een stadion te laten horen, moet het versterkt worden tot enige honderden Watt en daar is een versterker voor nodig, in dit voorbeeld een audioversterker. De amplitude van het uitgangssignaal gedeeld door de amplitude van het ingangssignaal, is een constante factor. Deze constante is de versterkingsfactor van de versterker.


Voorvertoning: ONKYO integrated amplifier A-9070 (B)
De Onkyo A-9070 is een zeer krachtige stereoversterker met ingebouwde DACs voor ondersteuning van digitale bronnen. Onkyo heeft met deze verster een zo laag mogelijke vervorming weten te realiseren. Verantwoordelijk hiervoor is Onkyo's nieuwe DIDRC circuit (Dynamic Intermodulation Distortion Reduction Circuitry.) Om de verfijning in het geluid te kunnen waarborgen is er gebruik gemaakt van HICC technologie (High Instan...
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten