Blu-ray / DVD / CD

Blu-ray / DVD / CD

Blu-ray / DVD / CD

Blu-ray
Blu-ray is als formaat bedoeld voor de opslag van films in HD en is een beoogde opvolger van de DVD. De blue-ray disc is één van de twee nieuwe media die hun intrede gedaan hebben sinds de komst van de dvd. De ander is HD-DVD. De naam blue-ray (blauwe straal) geeft al aan dat deze schijf niet gelezen en geschreven wordt door de gebruikelijke rode laser, maar een blauwe. De disc's hebben het standaard cd/dvd formaat.
DVD
Een dvd-speler is een apparaat om dvd's af te spelen. De afkorting dvd staat voor Digital Versatile Disc. Gedurende een groot gedeelte van de ontwikkelingsperiode van de dvd-technologie was de doelstelling een optische schijf voor de opslag van video te ontwikkelen, zoals de cd voor audio was ontwikkeld. Vandaar de benaming Digital Video Disc, afgekort tot dvd.

CD
De cd-speler is een apparaat voor het afspelen van compact discs waarop muziek in digitale vorm is opgeslagen. De cd-speler kan de digitale informatie lezen en verwerken tot een analoog elektronisch signaal, dat door een versterker wordt omgezet in geluid.
De eerste cd-speler werd in 1982 in Japan op de markt gebracht door Sony. In 1983 volgde de eerste Philips cd-speler.
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten